• Preventieve gebitscontrole
  Dit is een grondig onderzoek van uw tanden en tandvlees. Er zal tandsteen en/of tandplak verwijderd worden indien nodig. Ook kunnen er digitale radiografiën gemaakt worden om verdere problemen zoals gaatjes of ontstekingen vroegtijdig op te sporen.

 

 • Conserverende tandheelkunde
  Indien de tandarts bij een jaarlijkse controle cariës of een gaatje ontdekt kan dit behandeld worden met een vulling. Ook indien er een stuk van de tand afbrak kan zij dit met vullingsmateriaal herstellen. Vullingen behoren dan ook tot het onderdeel conserverende tandheelkunde omdat ze het gebit herstellen om ervoor te zorgen dat we de tanden zo lang mogelijk kunnen houden.
 • Kindertandheelkunde
  Vanaf de leeftijd van 3jaar kan U al eens met uw kind op controle komen. Zo kan hij/zij reeds wennen aan het tandartsgebeuren. Er wordt dan met een spiegeltje in de mond gekeken en samen worden de tandjes geteld. Voor de échte durvers worden de tandjes gepolijst met tandpasta. Wanneer er gaatjes worden ontdekt tijdens de controle worden deze gevuld. Mocht dit niet lukken (bv heel jonge kinderen) verwijzen wij U door naar een tandarts die de behandeling zal uitvoeren onder narcose of sedatie.
 • Wortelkanaalbehandeling
  Een wortelkanaalbehandeling (ook wel ontzenuwen/endodontie) is nodig wanneer de zenuw of de bloedvoorziening van een tand of kies is aangetast door verval of schade. Dit is een behandeling die als doel heeft: het verwijderen van ontstoken tandweefsel uit het binnenste van de tand. Dit bestaat voornamelijk uit bloed- en lymphevaatjes en kleine zenuwtjes. Als dit behandeling niet wordt uitgevoerd, de infectie kan zich uitbreiden via het wortelkanaal van de tand of kies en dit kan uiteindelijk leiden tot een abces.
 • Gebitsprothese
  Een kunstgebit vinden we in verschillende soorten zoals een volledige of een gedeeltelijke prothese. Dit kan in kunstof of met een metalen basis. Een kunstgebit vervangt alle ontbrekende tanden. Er wordt steeds samen met de patiënt beslist welke kleur, vorm en materiaal er gebruikt zal worden voor een optimaal resultaat.
 • Kroon- en brugwerk
  Een kroon kan over de tand geplaatst worden wanneer een tand zodanig is aangetast dat een gewone vulling niet meer voldoet. Met een kroon wordt de oorspronkelijke vorm en functie van een tand hersteld. mogelijk moet de tand vooraf ontzenuwd woren en wordt er een stifttand gemaakt. Als er één of meerdere tanden ontbreken, kan een brug voor vervanging zorgen. De brug zit vast op twee of meerdere pijlertanden aan weerszijden van de open ruimte. Deze tanden zullen de brug dragen. Een kroon,facet of brug kan ook gemaakt om louter estetische redenen wanneer men niet tevreden is over de kleur of de vorm van de tand.

 

×

Make an appointment and we’ll contact you.